Puigcerdà projecta una segona fase de millora de carrers a l’entorn de la plaça de Barcelona

L’Ajuntament de Puigcerdà projecta una segona fase de millora dels vials i de carrers a l’entorn de la plaça de Barcelona que representarà una inversió d’uns 900.000 euros, segons ha avançat l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeria. En aquest sentit, l’Ajuntament ha demanat a la Generalitat de Catalunya, dins dels plans de Foment Territorial del Turisme, un ajut de 400.000 euros per poder executar aquesta segona tanda d’obres que afectaria els carrers de Pons i Gasch, de la Plaça del Fort Adrià, Passeig de Pere Borrell i prolongació del carrer Major. “És la continuïtat de les obres que s’han fet aquests últims mesos a la Rambla de Josep Maria Martí, les fetes al carrer de Cadí i les que començarem ara a la plaça de Barcelona”, ha manifestat el president municipal.

Piñeira ha manifestat que les obres a la plaça de Barcelona començaran aquest mes de setembre, amb una inversió d’uns 400.000 euros, en una obra que s’adjudicarà en breu i que, de fet, ha estat subvencionada precisament per la Generalitat de Catalunya dins dels plans de Foment Territorial del Turisme.

Carrer del Cadí

Fa pocs dies van finalitzar les obres del carrer de Cadí. Aquestes obres, i les de la Rambla Josep Maria Martí, han suposat una inversió d’uns 120.000 euros, amb aportacions de la Diputació de Girona i de l’Ajuntament de Puigcerdà.

cadí carrer Puigcerdà

Les obres del carrer del Cadí han acabat fa uns dies. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Plaça de Barcelona

La remodelació i millora de la plaça de Barcelona pretén ordenar el trànsit de vehicles i de persones, situant voreres amples a tot el voltant de la plaça i escanyant el carril de circulació pels vehicles a 5,5 metres amplada. Dels detalls tècnics de les obres a la plaça de Barcelona destaca, especialment, la llosa que s’hi instal·larà. L’empresa proveïdora del material, Access Safety, l’ha fabricat per aquest projecte: serà una llosa de 30×60 cm, d’una duresa molt elevada però que, alhora, per la baixa porositat, evitarà les taques o que s’hi enganxin els xiclets, per exemple. L’empresa, que estrena aquest producte a Puigcerdà, ha demanat permís a l’Ajuntament de la capital de la Cerdanya per batejar la llosa amb el nom comercial Stone Puigcerdà.

barcelona01

Jordi Vidal (arquitecte tècnic) i Eduard Gratacós (arquitecte municipal), amb l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, aquest passat mes d’abril, revisen el projecte de la plaça de Barcelona. Foto:Jordi Pardinilla

La remodelació de la plaça de Barcelona traslladarà les parades de taxi i d’autobús als carrers adjacents. Així, els taxis tindran la seva parada al carrer del Doctor Piguillem mentre que el bus tindrà el seu punt d’aturada a l’Avinguda Pons i Gasch. Al bell mig de la rotonda de la plaça, que tindrà vegetació, hi haurà una font escultòrica. Al voltant de la plaça, més d’una desena d’arbres -liquidambar-.

L’enllumenat que s’utilitzarà serà el mateix disseny i model que hi ha en carrers adjacents. També s’hi col·locaran nous bancs, en aquest cas d’acer, amb tons de fusta, com d’altres que ja hi ha a la població i que tenen l’avantatge que no necessiten del manteniment que precisa bancs de fusta més clàssics. L’actuació que es farà a la plaça de Barcelona també permetrà soterrar les línies elèctriques i de telèfon i canviar i substituir el material de la xarxa d’aigua de la plaça, que actualment és de fibrociment.

plaça02

Plaça de Barcelona, a Puigcerdà. Foto:Jordi Pardinilla

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s