La Festa de l’Estany de Puigcerdà creix en dies i en participació

La Festa de l’Estany de Puigcerdà va començar aquest dilluns. Aquest aspecte és, de fet, una de les novetats de les últimes edicions de la festa més emblemàtica de la capital de la Cerdanya; la Festa tindrà una durada d’una setmana, de dilluns a diumenge, i allarga, així, els dies de programa. “Hem fet créixer els dies de la Festa per davant. Ja els canvis de data que vam impulsar l’any passat, ens havia de permetre aquesta possibilitat. Un programa d’una setmana amb iniciatives suficientment atractives i potents. Això ho podem fer, a més, incorporant a l’activitat les cloendes dels festival Transfronterer i el de Música de la Cerdanya. Crec que el programa que ofereix la Festa de l’Estany té molt poc a envejar a altres ciutats molt més grans que Puigcerdà”, ha manifestat el regidor de Pobles i Festes de l’Ajuntament de Puigcerdà, Pere Tor.

estany festa

Cartell de la Festa de l’Estany d’aquesta edició. Autor: Albert Mosquera

Més comparses
Dins dels programa de la Festa de l’Estany -131 anys-, l’acte més participatiu és la desfilada de carrosses. En aquest sentit, enguany s’hi han inscrit 19 comparses que representa un creixement en relació a l’any passat. El regidor responsable de la Festa calcula que un miler de persones participen pel cap baix en el muntatge i desfilada pels carrers de la Vila. Pel que fa l’itinerari, no hi haurà modificacions i la sortida està prevista des del polígon industrial de l’Avinguda dels Pirineus amb finalització a la plaça de Santa Maria.

Txarango-Des

Els Txarango, plat fort de la Festa de l’Estany d’aquest any. Foto: Txarango

Txarango, plat fort
El concert d’aquest dijous, amb Txarango (concert gratuït), és, sens dubte, un dels plats forts de la Festa de l’Estany 2017. “Vam dir que quan poguéssim portaríem Txarango a Puigcerdà i així ha estat. Estan de gira i fa poc a Andorra van aplegar unes 3.500 persones. Esperem un xifra major a Puigcerdà. Per aquesta circumstància, hem disposat de l’espai del recinte firal, que hem condicionat aquests últims dies. Espai més que generós, amb possibilitats d’aparcament a l’entorn i ben senyalitzats”, ha indicat Tor. El regidor ha volgut especificar que s’han adoptat totes les mesures de seguretat que “ens han aconsellat des dels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, Protecció Civil i la Policia Local”. En aquesta línia, Tor recorda que tots els accessos a l’espai firal estaran bloquejats amb blocs de formigó.

peretor festa estany

El regidor de Pobles i Festes de l’Ajuntament de Puigcerdà, Pere Tor, davant l’Estany de Puigcerdà, en una fotografia presa l’any passat. Foto: Jordi Pardinilla

Txarango és el concert de dijous però, aquest dimecres, la plaça de Cabrinetty serà l’escenari del concert de La Vella Dixieland. I divendres, a la plaça de Santa Maria, concert de Ramon Mirabet. Música, sardanes, ball, cercavila, zumba, tabalada, cercavila de gegants, i una llarg etcètera d’activitats més, completen un programa ambiciós. La Festa de l’Estany finalitza amb un castell de focs d’artifici, al llac. Aquest any, l’Ajuntament de Puigcerdà ha canviat d’empresa responsable del piromusical. El programa d’actes de la Festa de l’Estany el podeu consultar a: http://www.puigcerda.cat/noticies/festa-de-lestany-2017-1

Cal dir que dins del programa d’actes de la Festa es fa la clàssica Travessa nedant de l’Estany, oberta a tothom, amb o sense llicència federativa. La prova és dissabte, al migdia. Cal inscriure’s abans, amb termini màxim aquest divendres. http://www.albecam.com/index.php/ca/inscripcions-app.html

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s