ERC se suma a les crítiques pel cas de l’espoli en el Museu Cerdà

El regidor a l’oposició a l’Ajuntament de Puigcerdà, Raimon Ribas (ERC), s’ha afegit, aquestes últimes hores, a les crítiques expressades aquesta setmana per diferents entitats culturals de Puigcerdà i Cerdanya en relació al cas de l’espoli del Museu Cerdà. Dimarts passat, un ciutadà va alertar als responsables del Museu Cerdà, que dues persones s’estaven emportant, a plena llum del dia, panots del pati i còdols del mur de contenció, elements que han quedat escampats al terreny contigu del Museu, després de l’esllavissada produïda el passat mes de juny, ara fa més de dos mesos.

Com ja va informar DCerdanya aquest dimecres, entre les pedres de riu i els panots escampats en aquesta parcel·la hi ha dues peces de valor històric; la base d’un altar de l’època romana, catalogada i publicada en un llibre dels anys 20 del segle passat de l’arxiver Jaume Martí i Sanjaume (sacerdot) i, la pedra superior d’un arc d’una casa noble a la plaça del Sol, amb les inicials esculpides Y i S, d’Ysidoro Saló (l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya disposa del fons documental), segons va explicar el director del Museu Cerdà, Oriol Mercadal.

mur museu cerdà 01

Els còdols del mur i els panots del pati s’amunteguen desordenament al terreny inferior del Museu. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Ribas afirma que els fets d’aquesta setmana al Museu Cerdà posa de manifest que hi ha hagut “deixadesa de funcions”. “Si el director del Museu Cerdà va comunicar-ho a l’ajuntament, i a hores d’ara no s’ha fet res, és una negligència flagrant i una deixadesa de funcions per part de l’equip de govern de no posar sota protecció el patrimoni municipal”. Ribas destaca que “si desapareix alguna peça catalogada l’equip de govern serà còmplice per no posar solució”.

Raimon Ribas còpia

El regidor Ribas (centre), en una roda de premsa a l’Ajuntament de Puigcerdà, aquest mandat. Foto: Jordi Pardinilla

El regidor a l’oposició en el consistori puigcerdanenc afirma que demanarà que es revisi el registre de peces del museu per saber si en falta alguna. Ribas ha volgut matisar que una qüestió és reparar el mur i l’altra posar a salvaguarda el patrimoni municipal. “Però, en tot cas, la situació d’estat d’abandó d’un edifici municipal no deixa de ser una situació prou preocupant; com el cas de la paret del cementiri municipal, que també va caure per aquelles dates, o com el camí vell de Llívia, que era una promesa electoral. És la mala gestió del patrimoni públic en tota la seva gestió”, ha conclòs.

Ribas ha volgut agrair que hi hagi ciutadans, ja siguin de Puigcerdà o no, que facin públiques o denuncien qualsevol anomalia pública.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s