Les obres del telecabina de la Molina i el telecadira de Coll de Pal no s’adjudicaran aquest any

En el plec de clàusules de les licitacions del telecadira de Coll de Pal i el telecabina a la Tosa especifica, clarament, que les adjudicacions resten condicionades als permisos que pugui donar l’Ajuntament de Bagà. El consistori berguedà ja ha avançat que no hi haurà permís d’obres per a la continuïtat del telecabina ALP2500 mentre la construcció del telecadira de Coll de Pal -obra interrompuda en el 2011-, no disposi de tots els permisos pertinents (encara estan pendents la majoria dels tràmits urbanístics per part de l’Ajuntament d’Alp i Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu). Però, a més, val a dir que l’anunci de les licitacions per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya arriba just unes setmanes abans no finalitzi la concessió demanial dels terrenys ocupats per la Molina dins del terme municipal de Bagà. I tot i que des de fa uns mesos que l’Ajuntament de Bagà i FGC negocien un acord de conveni, a tres mesos de caducar-se la concessió, el pacte entre ambdues parts està molt lluny de concretar-se. Amb tots aquests arguments, es fa complicat pensar que els projectes puguin adjudicar-se en els terminis marcats en el plec de clàusules i que les obres comencin en els propers mesos.

Licitacions

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de la Generalitat de Catalunya ha tret a licitació, ara fa unes setmanes, les obres de subministrament i instal·lació del segon tram de l’actual telecabina anomenat ALP2500, de l’estació d’esquí de la Molina -que connectarà el complex d’esquí de la Cerdanya amb la Tosa-, i les obres d’instal·lació del telecadira de quatre places de Coll de Pal. La primera de les obres, amb projecte aprovat i llicències concedides ja fa uns anys, té un pressupost de licitació de més de 6 milions d’euros (iva inclòs), amb un termini d’execució de 5 mesos i mig i amb data de contracte per a mitjans de setembre. La segona obra, el telecadira de Coll de Pal, surt a licitació per 1,25 milions d’euros, amb previsió d’adjudicar l’obra a mitjans d’octubre de 2017 -les obres tenen un termini d’execució de 8 mesos i mig-, segons resa el plec de condicions de la licitació. A diferència amb el projecte del telecabina però, el telecadira de Coll de Pal (obra interrompuda en el 2011), que transcorre principalment dins del terme municipal d’Alp i finalitza en terrenys municipals de Bagà, no té encara els permisos urbanístics; uns tràmits que cal que sigui aprovats per Urbanisme de la Generalitat-. L’Ajuntament de Bagà, per contra, té aprovat un Pla Especial des de fa molts anys.

El telecabina d’ALP2500 va entrar en funcionament l’any 1999. Té 2.800 metres de trajecte i s’enfila des de l’estació de la Molina, a la cota 1650 metres, fins als 2.340 metres. Supera un desnivell de 685 metres, en un recoregut d’uns 10 minuts, aproximadament. El giny es va quedar a 200 metres del cim de la Tosa (2.536 metres). El segon tram, que és el projecte que ha sortit a licitació, vol fer que el telecabina acabi d’arribar al cim.

Adjudicacions condicionades

Els plecs de clàusules administratives dels dos projectes -datats a juliol de 2017-, a la pàgina 6 dels corresponents documents especifica, en un apartat amb l’encapçalament “Nota Important”, que “l’adjudicació resta condicionada a l’obtenció de la concessió de l’Ajuntament de Bagà”. El plec recorda que “en cas que no sigui possible, per motius d’autoritzacions o permisos anteriorment esmentades, portar a terme l’objecte de la present licitació o se’n retardi excessivament la seva obtenció, FGC es reserva el dret de declarar com a deserta la licitació i desestimar-ne l’adjudicació, posposant-se la nova licitació a l’obtenció per FGC dels permisos i autoritzacions preceptives o dotacions necessàries”.

plec01

Fragment extret de les clàusules administratives de la licitació. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Fi de la concessió

L’anunci de les licitacions que ha fet la Generalitat de Catalunya, a través de FGC, per tirar endavant aquestes obres, coincideix amb la finalització de la concessió d’ocupació de terrenys municipals propietat de l’Ajuntament de Bagà, que FGC té vigent i que finalitza aquest 2017. El 10 de juny de 1997, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Bagà va acordar la conformitat de l’ocupació, de més de 40 hectàrees, per un termini de 20 anys. Segons aquests acords, la concessió finalitza el 31 de desembre de 2017.

En aquest sentit, paral·lelament a la decisió de treure els dos projectes a licitació, l’Ajuntament de Bagà i FGC han iniciat les converses per a la renovació d’aquest conveni. Es va fer una reunió el passat 27 de març. Fruit d’aquella reunió va arribar un document de treball, d’abril d’aquest any, signat pel president de FGC, Enric Ticó, al qual ha tingut accés aquest mitjà.

Aplicació de l’article 48 de la Llei d’Urbanisme

La instal·lació del telecadira de quatre places de Coll de Pal té el seu recorregut, principalment, pel municipi d’Alp. L’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, ha explicat recentment a DCerdanya que abans de donar les llicències per a la instal·lació del telecadira “cal fer un Pla Especial, ja que estem parlant d’una actuació que es produeix en una zona no urbana”. En aquest sentit, Moliner ha reconegut que aquests tràmits urbanístics encara estan per fer. “No podrem ser tant àgils com el cas de les obres del telecabina”, ha manifestat.

En concret, les obres del telecadira necessiten d’uns tràmits que queden recollits en l’article 48 de la Llei d’Urbanisme i que és la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu qui n’ha de donar la seva aprovació. Parlem, doncs, d’uns mesos de tràmits, segons ha reconegut Moliner.

És una situació diferent a la del 2011, quan es va interrompre les obres del remuntador i que ja tenia col·locades algunes de les pilones del giny i comprada bona part de la maquinària necessària. Tot i que llavors, diu Moliner, també es van fer amb els permisos pertinents, “l’exigència actual en normativa urbanística ens obliga haver de fer els tràmits de l’article 48”, ha manifestat.

telecabina alp 2500

Sortida del telecabina ALP2500, a la Molina, a 1.650 metres. Fotografia d’aquest diumenge 27 d’agost, al migdia. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

“Sense Coll de Pal no hi ha permís pel telecabina ALP2500”

L’alcalde de Bagà, Nicolás Viso, ha manifestat que “sense Coll de Pal no hi ha permís pel telecabina ALP2500”. Viso ha volgut recordar que “després de les experiències que hem tingut amb Ferrocarrils, amb compromisos que no s’han complert, ara no donarem llicències per un projecte sense que l’altra no tingui tots els tràmits fets”. “L’un va amb l’altre”, ha insistit Viso. El president municipal, que té majoria de govern amb Compromís per Bagà, ha recordat que “a aquest compromís ja hi vam arribar els dos ajuntaments, Bagà i Alp, que ho vam aprovar per ple fa molts anys. I el senyor Moliner no m’ho ha negat pas, quan hem coincidit en actes públics”. A banda de la postura del govern local, pel que fa el permís d’obres dels dos remuntadors, hi ha la renovació de la concessió demanial dels terrenys que ocupa la Molina dins del terme municipal de Bagà. “Penso que ho tenim encarrilat. Però ara ho vull parlar amb els grups i amb les entitats i els ramaders, amb les quals ja n’havíem parlat fa unes setmanes enrere. Vull ser prudent en aquesta qüestió. I, si cal, plantejaré una assemblea de poble”, ha manifestat. De la primera proposta de conveni que va fer arribar FGC, els responsables dels tres grups polítics l’han rebutjat.

La primera proposta de conveni rebutjada per Bagà

Es proposava, per exemple, que la nova concessió s’atorgués “per un termini de 50 anys des del moment de l’atorgament de la mateixa, si bé la concessió podrà ser prorrogada fins al màxim de 75 anys”. En el redactat d’aquest document s’afirmava que FGC es compromet a signar el conveni “que s’acordi” entre les parts, en virtut del qual, “es regularan els termes de participació de FGC” en la realització d’una zona d’aparcament a Coll de Pal, així com en la cerca de solucions i accions per a l’activació de !’actual edifici existent a la zona, com a centre de serveis i restauració.

El document destacava que per tal de desenvolupar la nova concessió, FGC es comprometrà a realitzar les inversions que siguin necessàries, “si bé només es pot comprometre a les inversions de futur que estiguin autoritzades pel Govern”, mitjançant acord de Govern, o Contracte Programa. “Concretament, en aquest moment ens trobem a la fase de tancament del Contracte programa 2017-2021, per la qual cosa, a data de la presentació del present escrit, FGC només es pot comprometre a efectuar les inversions que s’adjunten com a Annex 1”. En definitiva, segons recull l’annex 1: “en funció de les seves disponibilitats pressupostàries, endegar l’ampliació de la xarxa de FGC d’innivació de la zona de la Tosa i Coll de Pal, que inclouen els corresponents equipaments de bombes, compressors i transformadors elèctrics, així com la construcció de una bassa per a reserva d’aigua a la zona de Coll de Pal, que a més constituiria una nova zona d’abeurament pel bestiar a l’estiu”.

coldepal

Coll de Pal, a Bagà. Foto: Club d’Esquí de Coll de Pal.

En negociació un cànon anual

En aquests moments de la negociació, Viso destaca que la millor proposta -que també està inclosa en el conveni inicial presentat per FGC, però sense fixar quantitat- és la del pagament d’un cànon anual “que no està tancat i que estem negociant. Estem lluny, però. A banda, els demanem també mans lliures per gestionar nosaltres, des de l’Ajuntament, els forfets a vendre per a la gent empadronada o que pels alumnes de l’IES Alt Berguedà”. Viso ha dit que en aquests moments es parla d’un cànon anual d’uns 30.000 euros per a Bagà i una concessió a 35 anys “un termini bastant més raonable que la proposta inicial que vam rebutjar en el mateix moment. Però la quantitat del cànon no la considerem suficient”.

Pel que fa la carretera de Coll de Pal, Viso afirma que ha assegut a la mateixa taula Ferrocarrils i Diputació de Barcelona per arribar a un acord. “Però la Diputació de Barcelona diu que no és competència seva la gestió dels allaus. La Molina podria fer-se càrrec d’aquesta gestió, però no està concretat”, ha dit. En tot cas, aquest mes de desembre s’acaba la concessió i podrien no haver-hi acord. “No sé com ho farem. Potser caldrà prorrogar un any la concessió”, ha manifestat Viso.

Pep Llamas (CiU), amb tres regidors en el consistori de Bagà, ha remarcat que per tal que el conveni de concessió tiri endavant, el seu partit exigirà dues condicions; el retorn de les instal·lacions del Niu d’Àliga i la garantia de l’accés a la Molina per la carretera de Coll de Pal. “Que facin un semi-túnel o instal·lin un sistema de pantalles que eviti que la carretera quedi colgada i es garanteixi l’accés a l’hivern”, ha indicat Llamas.

Per la seva banda, el regidor de Junts per Bagà, Joan Oña, creu que tal i com està plantejat el projecte de Coll de Pal només beneficia a la Molina. “Si la carretera no està neta i no se’ns garanteix l’accés a Coll de Pal, la concessió no ens beneficia. No serveix per a res. Aquesta era una de les nostres prioritats incloses en el programa electoral. S’ha de garantir que la carretera estarà neta”, ha indicat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s