Llívia i l’ANC batran el Rècord Guinness d’encesa d’espelmes el 23 de setembre

Amb la proposta de “La Gran Encesa, Concentració Sobiranista pel Referèndum 1-O”, activitat que se celebrarà el proper dia 23 de setembre a Llívia, l’acte cerdà té el propòsit de batre el Rècord Guinness amb l’encesa de més de 80.000 espelmes. Les espelmes dibuixaran un mosaic gegant i reivindicatiu que representarà l’estelada, la pregunta del referèndum i una resposta; un SI de grans dimensions solucionarà la pregunta. Diferents grups polítics municipals de Cerdanya i les entitats sobiranistes de Cerdanya han impulsat aquesta iniciativa.

espelmes

Les espelmes descarregades, fa uns dies, en el municipi de Llívia. Foto: Elies Nova

L’acte estava previst inicialment per aquest passat 19 d’agost. Els esdeveniments del dia 17 d’agost, amb els atemptats terroristes que es van produir a Barcelona i Cambrils, amb 16 morts i més de 130 ferits, van fer que els actes convocats a la pràctica totalitat dels municipis de Catalunya quedessin suspesos amb els tres dies de dol que es van decretar.

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, que va presidir l’acte de cloenda del 125è aniversari de la Casa del Comú de Das, el passat dilluns 14 d’agost, no dubtava en convidar a tothom a participar d’aquest acte. “L’acte de Llívia representa un nou repte, com tants altres que hem fet. En aquest cas, molt important, perquè vol batre un Rècord Guinness amb una encesa d’espelmes que representa un símbol amb l’estelada i la pregunta del referèndum. Animo a tothom que pugui que aquest dia s’arribi a Llívia, col·labori, contribueixi i apadrini espelmes, tot participant en aquesta encesa. És un esforç molt petit, que segur que molta gent estarà molt contenta de poder-hi participar”, ha dit Sánchez.

jordi sánchez anc das

Jordi Sánchez, fa uns dies, a Das. Darrera, el professor de Ciència Política de la UB, Joaquim Colominas. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

L’acte del dia 23 de setembre comptarà amb la presència de diferents polítics nacionals, comarcals i locals i també de representants d’entitats sobiranistes de Catalunya. Però el protagonisme del parlaments se’ls emportaran persones anònimes, de diferents edats i condició, que explicaran els motius pels quals defensen la celebració del referèndum.

Els polítics locals i comarcals han fet una crida conjunta a la participació de la gran encesa de Llívia i, especialment, a l’apadrinament de les espelmes, amb donacions que van des dels 5 euros al 100 euros, ja sigui apadrinant 4 o 80 espelmes. Per apadrinar espelmes per la Gran Encesa o podeu fer des del web http://scat1714.cat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s