El segon número de la revista ERA ja es troba a les llibreries de Cerdanya

El segon número de la revista ERA ja es troba a les llibreries de la comarca. L’edició, que fan possible el Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i l’editorial Salòria, recull les comunicacions presentades a la segona edició de les Jornades d’Estudis Comarcals de la Cerdanya, activitat que es va celebrar el passat mes de novembre a l’Espai Ceretània de Bolvir.

era

Portada de la revista cerdana de recerca ERA, que ja es troba a la venda i que serà presentada en breu. Foto: Edicions Salòria

En aquest segon número d’ERA s’hi recullen publicats 15 articles de temàtiques molt diferents que tracten d’arqueologia, d’història, d’art, de música, de ciències socials i del medi natural a la Cerdanya. En el cas de l’àmbit de l’arqueologia, es publiquen les darreres novetats dels jaciments oberts al Tossal de Baltarga (Bellver de Cerdanya) i al Castellot de Bolvir. També destaquen textos relacionats amb les intervencions puntuals en l’Ull de Basilisc i l’església de Sant Domènec, espais patrimonials de Puigcerdà.

Pel que fa a la recerca històrica, surten publicats escrits relacionats amb la història medieval i moderna. Així, l’edició recull un article sobre l’Abat Oliba, un sobre el saqueig i la destrucció de la comarca al segle XIII i, un tercer, relacionat amb les traces de fetilleria i bruixeria a la Cerdanya, entre d’altres aportacions de temàtiques com l’art o la música.

ERA-01

Presentació de la publicació a l’Arxiu Comarcal el mes de gener del 2016. Foto: Jordi Pardinilla.

En relació a l’àmbit de la ciència, l’ERA publica un article de geografia humana referent a la influència de la darrera crisi en la població cerdana, inclou un altre sobre geologia cerdana i, tancant el número, destaca un article sobre les aus migratòries.

La voluntat dels editors és que la revista esdevingui un espai on es puguin llegir els darrers treballs de recerca produïts a Cerdanya. La revista es pot trobar des d’aquesta setmana a les llibreries de la comarca i punts de venda habituals a un preu de 17 €.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s