L’escola Jordi Pere Cerdà, de Sallagosa, comença el curs amb més alumnes

L’Escola catalana i multilingüe Jordi Pere Cerdà, de Sallagosa (Saillagouse), a l’alta Cerdanya, inicia aquest dilluns el curs escolar amb 50 alumnes, xifra que representa un increment en relació a l’any passat. El centre disposa de 4 aules, amb 4 professors i un ajudant de preescolar, i acull alumnes dels 2 als 11 anys. Una de les principals característiques d’aquesta escola és que les classes s’imparteixen en 4 idiomes (anglès, francès, castellà i català). Aquest serà el sisè any que l’escola arrenca curs en un projecte consolidat i que ha estat elogiat per diferents institucions i organismes.

Nou pati, nou local
A mitjans d’aquest 2017, l’escola va iniciar una campanya de micromecenatge per poder fer la millora del pati del centre. En aquest sentit, el projecte inicial s’ha modificat en els últims dies i gràcies a la col·laboració d’un arquitecte es vol tirar endavant una actuació amb material reciclat que comptarà amb la participació dels propis alumnes, segons ha explicat la directora del centre, Sònia Ferraro. El cost també serà menor, la qual cosa farà possible aquesta iniciativa que en un principi tenia pensat col·locar gespa artificial i una superfície de goma. Els interessats en col·laborar poden fer la seva aportació a la web goteo.org, cercant la campanya “Necessitem un pati nou”.

D’altra banda, l’escola cerca un local que serveixi com a menjador pels alumnes del centre. Actualment, i des de la posada en funcionament de la Jordi Pere Cerdà, els menuts han anat i van a les instal·lacions de l’Hotel Planes. “Però quan vam començar eren 15 alumnes i ara ja en són 50. L’escola ha crescut i ens cal trobar un espai que serveixi de menjador. I ja ens encarreguem nosaltres d’habilitar el local, amb un forn, una taula de fred, taules i cadires”, ha manifestat Ferraro. “Pel càtering, hem contactat amb una empresa d’Oceja (Osséja), que fa un servei molt adequat i molt bé de preu. Ha adaptat els menús als nens, amb productes de temporada i de proximitat. També tenim la proposta d’una empresa de Llívia”, ha afirmat la directora del centre.

escola pere cerdà

Vista parcial del pati de l’escola Jordi Pere Cerdà, de Sallagosa. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Els dos projectes, pati nou i local menjador, haurien de ser dues iniciatives resoltes abans d’acabar l’any, segons les previsions de treball del centre escolar.

Alumnes de Cerdanya

“Actualment, tenim alumnes de Puigcerdà, Llívia, Alp, Ger, Er (Err), Sallagosa, Estavar, Eina (Eyne) i la Guingueta d’Ix (Bourg-madame”, ha explicat Eric Planes, president de l’Associació Cultural Jordi Pere Cerdà, l’entitat que gestiona el projecte educatiu . El 60% de l’alumnat de l’escola és francòfon mentre que la resta són catalanoparlants. És un centre finançat amb les quotes dels pares dels alumnes -les quotes que paguen les famílies representen un 40% del pressupost- i amb les subvencions que rep de la Generalitat de Catalunya i del Govern francès.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s