L’INS Pere Borrell de Puigcerdà començarà el curs amb xifres de rècord

L’INS Pere Borrell de Puigcerdà començarà aquest curs 2017/2018 amb xifres de rècord. Uns 800 alumnes matriculats, amb 82 professors -entre els que fan jornada sencera o mitja- són les dades més rellevants d’aquest inici escolar que està previst pel 12 de setembre. Les xifres, que aquest dimarts ha avançat la directora de l’escola, Amaya García, suposa un increment respecte a l’any passat. L’INS ha crescut en uns 40 alumnes en relació al curs passat i s’ha ampliat dels 64 docents als 75 professors, de jornada completa. I en un nivell d’ESO, el centre té un grup més i ofereixen, també, un primer més de Batxillerat.

amaya garcía

Amaya García, directora de l’INS Pere Borrell, de Puigcerdà. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

És en aquest línia que García reconeix que s’han hagut de fer unes obres per habilitar el taller de tecnologia com a aula nova. La responsable del centre explica que a l’INS els està arribant aquests últims anys el boom de les matriculacions en preescolar i escolar que ha viscut Puigcerdà anys enrere, com ara les dues línies de Llums del Nord, per exemple, situació que en l’actualitat no passa, ans el contrari.

El cicle de cuina, també el 12 de setembre
De les principals novetats del curs 17/18 destaca, especialment, el cicle de formació de grau mitjà de Cuina i Gastronomia que arrenca també el 12 de setembre. Val a dir que la part teòrica es podrà fer a l’escola però, la part pràctica, aquest primer trimestre, s’haurà de fer en un o uns centres o entitats externes, públiques o privades, ja que les obres no s’han pogut executar aquests dies, segons manifestava la directora. Aquests dies s’està buscant una alternativa provisional. No obstant, el curs s’iniciarà i adoptarà plena normalitat a partir del segon trimestre del curs, segons la previsió de treball del centre.

El curs arrencarà amb 12 alumnes. El nou curs de grau mitjà, de 2 anys, s’impartirà en el format de formació professional dual, la qual cosa vol dir que es realitza en alternança entre el centre educatiu i l’empresa. L’Ajuntament de Puigcerdà es qui es fa càrrec de les obres de condicionament de la cuina on s’impartirà el curs, amb una inversió d’uns 60.000 euros.

ies02

Façana de l’institut de Puigcerdà. Foto: Jordi Pardinilla

Programa TEI
García ha volgut avançar altres novetats, no menys importants. Per exemple, la posada en marxa del programa TEI (Tutoria Entre Iguals) que fa que alumnes de tercer d’ESO facin de “tutors” d’alumnes de primer d’ESO, amb la intenció de prevenir, per exemple, casos d’assetjament o, també, en la millora de la convivència i millora l’acollida de l’alumnat nou, entre altres. Aquesta experiència, que fa temps que funciona en altres centres escolars de Catalunya, ha funcionat molt bé. El TEI s’implanta en el centre públic cerdà aquest curs.

Tall de veu. Amaya García parla del programa TEI. Arxiu:DCerdanya


La responsable de l’INS ha volgut recordar que aquest serà el primer curs que es canvia l’avaluació dels alumnes d’ESO adequant-la a l’aprenentatge per competències bàsiques. Aquest sistema -recollit en el nou decret d’avaluació- entra en vigència aquest curs.

Finalment, García ha manifestat que el centre continua apostant pels programes Batxibac o el programa d’intercanvi d’alumnat entre Catalunya i el Quebec (Canadà), i que es va posar en marxa el curs anterior. En el curs present l’alumna que podrà beneficiar-se d’aquesta experiència serà la jove Teia Torrent Bragulat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s