Guils de Cerdanya destina 40.000 euros en la millora del camí d’Iravals

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya destina 40.000 euros en la millora del camí d’Iravals, segons ha fet públic aquesta administració mitjançant una nota de premsa.

El camí d’Iravals, que connecta el nucli de Saneja amb el nucli d’Iravals, a La Tor de Querol (Latour-de-Carol), a l’alta Cerdanya, és una via emblemàtica de Guils de Cerdanya. El camí era molt utilitzat en altres èpoques, tant per veïns francesos com catalans, ja que la drecera permet travessar la frontera per aquest indret. El seu recorregut és d’1,5 quilòmetres, aproximadament. El tram dins del terme municipal de Guils és de poc més de 400 metres i l’Ajuntament ha aprovat fer-hi una actuació de millora. “Està deixat. Volem condicionar-lo i convertir-lo en un camí atractiu per poder-lo fer a peu o en bicicleta. És un camí molt agradable de fer ja que, a més, està arbrat a dues bandes”, explica l’alcalde de Guils, Valentí Tuset.

cami d'iravals dcerdanya

Tram del camí d’Iravals, al nucli de Saneja, al terme de Guils de Cerdanya. Foto: Jordi Pardinilla.

Abans, però, l’Ajuntament haurà d’invertir en la reparació i manteniment del rec de Sant Pere (el canal recull les aigües sobreres del nucli de Sant Pere de Sedret). Les nombroses pèrdues i fuites que el conducte té al llarg del seu recorregut fa que l’aigua ocupi el camí i el faci malbé. Així, primer, l’Ajuntament de Guils intervindrà en la millora del rec i, posteriorment, farà l’anivellament i condicionament del camí. “Tots hi guanyarem ja que la reparació del rec permetrà aprofitar millor l’aigua del canal ja sigui pels jardins o pels horts de Saneja. I, tanmateix, ens permetrà deixar un camí reparat que tothom podrà aprofitar per fer-hi passejades”.

Les obres, que començaran en breu, tindran un cost d’uns 40.000 euros.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s