Tots els alcaldes de la Cerdanya donen suport a la celebració del Referèndum de l’1-O

Tots els alcaldes de la Cerdanya donen suport a la celebració del Referèndum de l’1-O i tots han signat el Decret de suport menys el president municipal de Meranges, Esteve Avellanet. El cas de Meranges és peculiar ja que de les últimes eleccions municipals van sortir elegits dos regidors de CiU (PDECat), Avellanet i Valentí Vidal, i el regidor del Partit Popular (PP), Oliver Verdaguer. Vidal va morir fa cosa d’un any i el següent en la llista, en vots, era l’altra candidat del PP, Matías Bertran, responsable de la formació dretana a la Cerdanya.

ramon moliner - alp

L’alcalde d’Alp i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, signa el Decret de suport al Referèndum. Foto: Ajuntament d’Alp.

En aquest sentit, Avellanet ha explicat a DCerdanya que malgrat l’actual composició del consistori cerdà, amb majoria del PP, es va decidir la seva continuïtat com alcalde. “Però, és clar, en aquest cas, estic en minoria. Es va celebrar un ple i els dos regidors del PP hi van votar en contra. Jo estic a favor de signar el Decret, però el ple va decidir que no”, ha manifestat Avellanet. De totes formes, fonts del PDECat a la Cerdanya han manifestat que s’està treballant per obtenir un espai alternatiu en el municipi que pugui acollir la votació del diumenge 1 d’octubre.

eliesnova

Elies Nova, alcalde de Llívia (centre), amb els regidors de l’equip de govern, en el moment de la signatura del Decret. Foto: Ajuntament de Llívia.

La resta dels alcaldes de la Cerdanya han signat el Decret de suport al Referèndum, després de la comunicació que han rebut els responsables municipals en les últimes hores del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. La carta detallava que es “comptava” amb els locals habituals on se celebren els comicis i es donava 48 hores perquè els presidents municipals confirmessin a través d’un correu electrònic la seva disposició o comuniquessin “les variacions que hi pugui haver en relació amb la disponibilitat dels locals indicats”.

puigcerda

Govern i oposició, de l’Ajuntament de Puigcerdà, han signat el document. Foto: Ajuntament de Puigcerdà.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s