Delegació cerdana a l’acte de suport als alcaldes investigats per Fiscalia per l’1-O

Una delegació d’alcaldes de la Cerdanya han participat aquest dissabte a l’acte de suport als alcaldes investigats per la Fiscalia arran de la cessió dels locals per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. L’acte s’ha celebrat a Barcelona, ha començat a l’Ajuntament de Barcelona i ha finalitzat a la sala gòtica del Palau de la Generalitat. La concentració s’ha immortalitzat amb una fotografia que ha recordat la del 9-N amb centenars de presidents municipals de Catalunya que portaven les respectives vares. En aquest acte de mostra de solidaritat als alcaldes catalans -recordem que hi ha hagut 712 alcaldes que han signat el decret de cessió dels locals municipals per a la celebració del referèndum-, hi ha hagut una àmplia delegació cerdana, amb representants de Puigcerdà, Alp, Bolvir, Ger, Bellver de Cerdanya, Das, Llívia, Guils de Cerdanya, Urús, Riu de Cerdanya i Fontanals de Cerdanya. En el cas dels tres últims municipis, els alcaldes han estat representats per regidors dels respectius consistoris.

alcaldes cerdanya bcn suport Fiscalia

Fotografia de família dels alcaldes i representants municipals de Cerdanya a l’acte d’aquest dissabte a Barcelona. Foto: cedida.

A l’acte hi han hagut diferents parlaments, entre els quals, la de l’alcalde de Llívia, Elies Nova (ERC). El president municipal de l’enclavament cerdà ha confessat sentir-se “molt emocionat”. Nova ha destacat en el seu parlament que no són només valents els alcaldes sinó que ho és “tot el poble” i que és gràcies al suport de la ciutadania que els responsables polítics podem afirmar “no tenir por”. A la finalització de l’acte, a la sortida, centenars de persones esperaven a les autoritats locals. “No m’ha caigut les llàgrimes de poc. Poc m’ha faltat. L’ovació de la gent. L’estima que en tot moment ens han dedicat. Ha estat molt emocionant”, ha manifestat Nova.

L’alcalde d’Alp, i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner (PDECat), ha indicat que l’acte ha estat una “carregada de piles” i “molt emotiu”. “Sentir l’escalf de la gent, veure que no s’està sol, reconforta i de quina manera. A la sortida, els carrers i la Via Laietana, eren a vessar de gent. Molts et tocaven les espatlles i et feien arribar missatges d’encoratjament. Molt emotiu, de veritat”, ha explicat Moliner a DCerdanya.

El vídeo que acompanya aquesta informació ha estat enregistrat 
per Moliner des del seu mòbil personal.

Per la seva banda, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira (PDECat), ha qualificat l’acte d’aquest dissabte a Barcelona de “molt emotiu, molt digne, molt solemne”. “Ens sentim recolzats”, ha indicat el president municipal de la capital de la Cerdanya que ha volgut emfatitzar que l’acte d’aquest dissabte “ha posat de manifest que la majoria dels ajuntaments de Catalunya estem a disposició del Govern i estem a disposició de la ciutadania d’aquest país per fer possible el referèndum”. Piñeira ha manifestat que les urnes “mai no són un problema, són la solució” i que una reivindicació política és resolt “a través de les urnes, no mitjançant querelles o demandes”. “La ciutadania té el dret dexpressar la seva opinió. És sobirà. És legítim. I penso que la forma com s’ha arribat fins aquí ha estat una mostra que la societat catalana és madura, democràtica i pacífica”, ha afirmat.

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s