Un projecte de jardí vertical amb sistema de rec automàtic guanya el premi BDP Software

Aquest dissabte, dia 16 de setembre, a Puigcerdà, es va fer lliurament del Premi Tecnològic del Pirineu que concedeix l’empresa BDP Software-Ibernyx S.L. amb seu a la capital de la Cerdanya. Aquesta primera edició dels premis estava dotada amb 600 euros, juntament amb un trofeu commemoratiu.

bdp spftware

Façana de l’empresa BDP Software, a Puigcerdà. Foto: Jordi Pardinilla

El treball guanyador està basat en la creació d’un jardí vertical a petita escala i el seu sistema de rec automàtic mitjançant l’aplicació Arduino. Arduino és una plataforma de hardware lliure, basat en una placa amb un microcontrolador i un entorn de desenvolupament, dissenyada per facilitar l’ús de l’electrónica en projectes multidisciplinars. Segons trobem a internet, hi ha diferents aplicacions conegudes que s’han desenvolupat mitjançant aquesta plataforma; el GarabatoBOT, que és un robot que emula un espirògraf capaç de pintar o el MR-808, que és una caixa de percussió robòtica que simula una caixa de ritmes. Els autors del treball guanyador són Gerard Feixes (La Seu d’Urgell) i Jordi Llaudó (Prullans), alumnes de l’IES Joan Brudieu de La Seu d’Urgell.

Premi BDP Software 2017 al millor Treball de Recerca Tecnològic de Batxiller de l'Alt Pirineu i Aran

Rogeli Martí (esquerra), gerent de BDP Software, amb els alumnes guanyadors d’aquesta primera convocatòria. A la dreta, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

En la convocatòria del Premi Tecnològic del Pirineu hi van poder participar tots els alumnes de 2n Batxillerat de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès. El premi es basa en els treballs de recerca de temàtica tecnològica. Enguany s’han presentat un total de 8 treballs. La segona convocatòria, la del 2018, s’anunciarà en les properes setmanes.

Ibernyx S.L., és una empresa amb seu a Puigcerdà, i delegació a Madrid, amb més de trenta anys d’experiència. És líder en el sector del software de gestió i de punts de venda tàctils.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s