Concentracions a diferents municipis de la Cerdanya en favor de les institucions catalanes

Els cerdans han sortit al carrer, aquest dimecres, en la convocatòria de concentracions arreu del país en favor de les institucions catalanes davant dels fets que s’han produït en el dia d’avui, amb l’actuació policial de l’Estat que ha efectuat registres en diferents seus del govern de la Generalitat de Catalunya, institucions i empreses, i amb la detenció de 14 alts càrrecs del govern català. A la Rambla de Catalunya, on es troba la seu del departament d’Economia, s’hi han aplegat més de 40.000 persones (la mobilització es manté activa a l’hora de recollir aquesta informació).

acte02.jpg

Aquesta mobilització ha tingut les seves rèpliques en el territori català i a la Cerdanya, a diferents pobles de la comarca, com ara Puigcerdà, Bellver de Cerdanya o Alp, entre altres, s’hi han aplegat centenars de persones, A Puigcerdà, a la plaça de l’Ajuntament, desenes de veïns han col·lapsat l’espai. L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, que avui ha rebut la citació de Fiscalia per anar a declarar demà dijous, a l’Audiència de Girona, s’ha adreçat a les persones concentrades. Després d’agrair la presència massiva dels veïns a la convocatòria popular, Piñeira ha manifestat que el president de l’Estat i el govern estatal, amb les seves estructures estatals, han demostrat ser “miops” i que no és “atemorint uns quants alcaldes” com es trobarà una solució a la situació actual. Piñeira ha convocat als veïns a un 1-O “cívic, massiu i democràtic”. El president municipal ha recordat que “ara és un moment històric. O ara o mai. El mai no ens el podem permetre”, ha reblat.

Durant la concentració a Puigcerdà, els veïns han cridat proclames com ara “votarem”, “independència” o “no tenim por”. L’acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors.

acte01

La plaça de l’Ajuntament de Puigcerdà, col·lapsada, aquest dimecres. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Piñeira i Porta, cridats a declarar
Els alcaldes de Puigcerdà i Bellver de Cerdanya, Albert Piñeira i Xavier Porta, han estat citats a declarar en qualitat d’investigats pel seu suport a l’1 d’octubre, en haver signat el decret de cessió de locals municipals per a la celebració del referèndum. Els alcaldes han de comparèixer acompanyats d’un advocat. Les citacions dels alcaldes està motivat per la instrucció dictada la setmana passada pel fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, amb l’advertiment que si no compareixen seran detinguts. Piñeira ha estat cridat a declarar aquest dijous a l’Audiència de Girona i Porta ho ha de fer dilluns, a la Seu d’Urgell, segons li han fet saber per telèfon, ja que no disposa encara de la notificació oficial.

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s