L’Ultra Pirineu, l’obligada cita del cap de setmana

La novena edició de l’Ultra Pirineu dóna inici aquest divendres dia 22 de setembre amb la Nit Pirineu 2017, una cursa vertical nocturna de 860 metres de desnivell positiu de 5 quilòmetres de distància entre l’estació d’esquí de la Molina (zona telecabina) i el refugi del Niu de l’Àliga (2520m) i que té la sortida fixada a dos quarts de nou de la nit.

ultrapirineu2016-bestof-racephotos-13

Sortida de la Salomon Ultra Pirineu, de l’any passat. Foto: Race Photos.

L’Ultra Pirineu d’aquest 2017 acull més de 2.700 corredors que participaran en les tres modalitats de la competició: la Nit Pirineu, la Salomon Ultra Pirineu i la Marató Pirineu. A banda, cal tenir present que s’organitzen curses per a joves -Pirineu XS-, en categories júnior, cadet, infantil i benjamí. L’organització ha destacat que l’edició del 2017 és la més internacional de la seva història, amb participants de 50 nacionalitats diferents, com ara Letònia, Índia o Filipines, per destacar-ne alguns.

De les modalitats organitzades, la prova reina és, sense cap mena de dubte, la Salomon Ultra Pirineu, amb sortida a les 7 del matí d’aquest dissabte, 23 de setembre, de la plaça Porxada de Bagà. La cursa, de 110 quilòmetres de distància i un desnivell positiu de 6.800 metres té la seva arribada a Bagà. Entre els participants, primeres figures del Trail com ara la de l’espanyol Luis Alberto Hernando que lidera el rànquing de les Sky Runner World® Series. Cal recordar que la cursa del Parc Natural del Cadí-Moixeró tanca el calendari d’ultres de la temporada de les Sky Runner World® Series. Altres corredors destacats seran Miguel Heras, Pau Capell, Cristofer Clement, Zaid Ait Malek o Jordi Gamito. En la categoria femenina, la manresana Núria Picas se les haurà amb Gemma Arenas, Maite Maiora o Manu Vilaseca.

Kilian Jornet a Bellver de Cerdanya
La tercera de les curses programades dins de l’Ultra Pirineu és la Marató Pirineu, amb sortida i arribada a Bellver de Cerdanya. Seran 45 quilòmetres de recorregut i 2.400 metres de desnivell positiu. La cursa compta amb participants femenines de nivell com ara les corredores Anna Frost, Andrea Huser o Eli Gordon. I en masculí, Tom Owens, Marc Lauenstein, Ismai lRazga i el cerdà Kilian Jornet.

ultrapirineu

Corredors de la Salomon Ultra Pirineu, edició del 2013, al seu pas per Bellver de Cerdanya. Foto: Jordi Pardinilla

La cursa dels joves està organitzada per l’Escola Trail de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, els Amics de l’Atletisme de Bagà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bagà. La versió infantil de la Ultra Pirineu té les sortides i arribades a Bagà, a partir de dos quarts d’11 del matí.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s