La Cerdanya s’afegeix a les crides de mobilització per la democràcia i el Referèndum de l’1-O

Aquest diumenge, 24 de setembre, veïns de la Cerdanya han omplert la plaça de l’Ajuntament de Puigcerdà tot afegint-se a les diferents mobilitzacions que s’han realitzat a diferents indrets de Catalunya en defensa de la democràcia i a favor de la celebració del Referèndum, aquest proper diumenge dia 1 d’octubre. A Puigcerdà, desenes de persones s’han concentrat davant l’ajuntament, en una iniciativa que ha comptat amb la presència d’alcaldes i de regidors de la comarca. Aquest acte s’afegeix a les concentracions ja fetes durant la setmana, en defensa de les institucions catalanes.

cocnentracio puigcerdà

Veïns en la concentració d’aquest diumenge, a la plaça de l’Ajuntament de Puigcerdà. Foto: Emili Giménez.

Llívia, un rècord guinness amb una estelada gegant
I mentrestant, ahir dissabte, una estelada i un SÍ gegant, fets amb 81.000 espelmes, es van il·luminar en un acte organitzat per diferents grups polítics i entitats sobiranistes de Cerdanya. La iniciativa, que es va fer al camp de futbol de Llívia i que va necessitar de desenes de voluntaris, va aplegar centenars de persones durant la tarda nit a l’enclavament cerdà, vingudes d’arreu de la comarca. La iniciativa ja va començar al migdia amb una arrossada. Després hi hagué música i posteriorment van començar els parlaments, amb alcaldes de la Cerdanya, autoritats d’altres comarques, polítics nacionals i de la Catalunya Nord. L’encesa de les espelmes va començar a dos quarts de vuit de la tarda.

encesa espelmes Llívia

Imatge de l’encesa d’espelmes, aquest dissabte, a Llívia. Foto: Emili Giménez.

Més enllà de la reivindicació política, l’acte s’inscriurà en el llibre del rècord guinness ja que la combustió de les 81.000 candeles representa l’encesa d’espelmes més gran mai no feta en cap altre lloc del món.

encesa espelmes llívia 02

Finalització de l’acte a Llívia. Foto: Emili Giménez.

Xavier Porta, citat a declarar aquest dilluns
Finalment, cal recordar que l’alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta, està citat a declarar aquest dilluns, als jutjats de la Seu d’Urgell, en qualitat d’investigat pel seu suport a l’1 d’octubre, en haver signat el decret de cessió de locals municipals per a la celebració del referèndum. El president municipal ha de comparèixer acompanyat d’un advocat. Les citacions dels alcaldes catalans està motivat per la instrucció dictada fa dies pel fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, amb l’advertiment que si no compareixen seran detinguts. Els alcaldes estan inculpats dels delictes de desobediència, de prevaricació i malversació de cabdals públics, penats amb presó de vuit anys i inhabilitació absoluta de fins a 20 anys.

sequer bellver 01

L’alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta (dreta), en l’acte d’inauguració del museu del bosc de la localitat, l’any passat. Foto: Jordi Pardinilla.

Cal recordar que el passat dijous, l’alcalde de Puigcerdà, Alber Piñeira, va haver de comparèixer a l’Audiència de Girona, per la mateixa causa. Piñeira es va acollir al dret de no declarar, mesura que han adoptat la pràctica totalitat dels alcaldes citats aquests dies.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s