L’IEC demana més suport a la societat cerdana per continuar actiu

“Salvem l’Institut d’Estudis Ceretans” és la crida feta per l’entitat aquests últims dies. La situació de l’IEC és complicada ja que la manca de compromís i de participació fa que l’activitat recaigui en les poques persones que a dia d’avui mantenen l’agenda de l’Institut. És en aquest sentit que el president de l’entitat, Tomàs Torrent, ha fet una crida a la societat cerdana tot demanat més suport. “Perquè l’IEC o qualsevol entitat tiri endavant, perquè tingui sentit la seva continuïtat, cal un mínim de persones que hi creguin, que hi estiguin compromeses i que hi participin, i actualment som lluny d’aquest mínim. Si a la data assenyalada per a l’elecció de la nova Junta no aconseguim prou persones que vulguin participar en les seves activitats i prou compromís per fer-ho, la Junta actual proposarà la dissolució de l’IEC o la suspensió de les seves activitats”, ha especificat l’entitat mitjançant una carta als socis i mitjans de comunicació. L’assemblea ordinària i extraordinària, oberta al públic, està convocada pel dia 24 de novembre a les 21.30 a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, “on es decidirà el futur del Institut d’Estudis Ceretans”, ha dit Torrent.

cerdadel'any

Celebració de l’edició de l’any anterior del Cerdà de l’Any, a Alp, i que organitza l’IEC. A la dreta, el president de l’entitat, Tomàs Torrent. Foto: Jordi Pardinilla.

Torrent ha manifestat que la decisió ha estat molt meditada. La seva feina -és advocat- i el fet de sentir-se sol en l’organització de les activitats l’ha dut a la reflexió personal que convé un canvi a l’IEC. “Potser estem aguantant un mort. És volguda l’entitat? Hi ha gent decidida a comprometre’s? La meva implicació personal i familiar, per raons òbvies, sentimentals, amb l’IEC, fa que se’m faci difícil prendre una decisió així, però penso que ha arribat el moment de fer un replantejament”, ha indicat Torrent.

La qüestió és que en els pocs dies que s’ha anunciat la mesura a través dels mitjans de comunicació, Torrent ha rebut el suport de diferents persones que voldrien estar presents a l’assembla del dia 24. “Continuar com a president si hi ha una junta nova, amb prou suport de persones i una estructura de treball? Bé. Perquè no. Podríem parlar-ne. Jo, com saps, me l’estimo molt aquesta entitat”, ha manifestat Torrent.

L’Institut d’Estudis Ceretans va néixer l’any 1978 i és una de les entitats culturals més importants de la comarca. L’IEC comença les primeres tasques de conservació sistemàtica del patrimoni històric, arqueològic i arquitectònic de la comarca i promou, com a colofó d’aquesta tasca, la creació de l’actual Museu Cerdà. L’IEC és de les primeres i ha estat una de les més importants difusores de la Cerdanya (la geografia, la natura, la història i els costums) a través de les seves publicacions periòdiques, dels nombrosos llibres que ha editat, de xerrades i de material didàctic. L’IEC ha organitzat el que són les úniques trobades científiques arqueològiques regulars de Catalunya, el Col·loqui Internacional d’Arqueologia de Puigcerdà, en la darrera edició reconeguts com a Congrés Nacional d’Arqueologia de Catalunya. L’IEC ha estat la pionera en el treball per conèixer, enfortir i reivindicar la nostra comarca. Va crear la Diada de Cerdanya els anys 80, més tard el Cerdà de l’Any, així com la commemoració anual del Tractat dels Pirineus.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s