Productors, elaboradors i restauradors locals creen l’Associació Agroalimentària de Cerdanya

associacio agroalimentaria 03

Fotografia de família dels socis fundadors de l’Associació Agroalimentària de Cerdanya, amb tècnics del Consell Comarcal. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Productors, elaboradors i restauradors locals han creat, aquest dilluns 25 de setembre, l’Associació Agroalimentària de Cerdanya. L’assemblea general fundacional de la nova entitat s’ha celebrat a l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Cerdanya, amb la presència de més de 30 socis que han aprovat els estatuts de l’entitat i la seva junta directiva que presidirà la bioquímica Emma Roca, fundadora de l’empresa Gratacool, dedicada a la recol·lecció i i elaboració de productes derivats del fruit del roser silvestre: la gavarrera.

Segons recull els estatuts de l’associació, les finalitats de l’entitat són la representació, defensa i la promoció dels interessos econòmics, socials, laborals, professionals i culturals de les persones afiliades a l’associació i la promoció dels productors, elaboradors, comerciants i restauradors que treballin amb productes cerdans. També pretén crear projectes de cooperació entre els diferents subsectors de l’associació, ja sigui de manera col·lectiva o individual, crear valor en el sector agroalimentari i garantir l’origen, la qualitat, la seguretat i d’autenticitat dels productes locals. En aquest sentit, els estatuts destaquen que la junta directiva es reserva el dret de “visitar en qualsevol moment a qualsevol dels associats per fer les comprovacions pertinents (…) Les visites són una eina de control i certificació intern”.

associacio agroalimentaria01

Emma Roca, presidenta de l’entitat, parla amb Isidre Ricart, productor de mel de Bellver de Cerdanya, a la finalització de l’assemblea, aquest dilluns. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Marca Origen Cerdanya
Amb la tria del nom de l’associació s’ha elegit també, entre diferents possibilitats, el nom “Origen Cerdanya” com a marca comercial. En la resta de l’ordre del dia, els socis fundadors de l’associació han decidit encarregar el disseny del logotip de l’entitat i la creació de l’espai web. També es crearan diferents taules o comissions de treball.

La junta directiva estarà formada per nou membres que exerciran el càrrec durant un període de 2 anys. Amb Roca conformen la junta directiva David Isern, vicepresident (Cerdanya Eco-Resort de Prullans); Jordi Pont, tresorer (Cal Gintó de Mosoll); Maria Vidal, secretària (La Ferradura d’Alp) i els vocals, Gerard Garreta (Cal Grauet de Saga), Eli Cot (Cal Cot de Vilallobent), Sara Gutiérrez (30 cabres d’Éller), Xavier Domingo (Vinya de Llívia) i David Ruíz (Cal Jet de Ger).

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s