Entitats de la Cerdanya critiquen les accions de l’Estat davant la convocatòria del referèndum

Cinc entitats de la Cerdanya (AUCer – Associació Universitària de Cerdanya, Capella de Santa Maria de Puigcerdà, Cerdanya Film Commission, Grup de Recerca de Cerdanya i Inestable Ceretana de Teatre), han signat conjuntament un manifest per denunciar l’incompliment de la legislació internacional en les accions adoptades en els últims dies davant la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre. “Les llibertats i drets fonamentals estan reconeguts per l’ONU i per tota la legislació internacional, inclosa l’espanyola, i han de ser respectats en qualsevol circumstància. L’Estat està obligat a garantir que qualsevol idea pugui ser defensada de forma pacífica i democràtica i no té dret a reprimir ningú per aquest motiu”, han expressat les entitats signats del manifest.

manifest

Hores després, coincidint en el temps, han estat precisament els experts de l’ONU els qui han criticat les mesures del govern estatal. “Espanya ha de respectar els drets fonamentals en resposta al referèndum català”, han indicat des de l’organisme internacional. L’advertiment està recollit en un informe d’experts de l’Oficina de Drets Humans de les Nacions Unides, en relació a les accions que està adoptant el govern estatal per anul·lar el referèndum. El document reclama que s’ha de garantir que les mesures de l’Estat “no interfereixin amb els drets fonamentals a la llibertat d’expressió, reunió i associació i participació pública”, segons han recollit aquest dijous diferents mitjans de comunicació.

El manifest cerdà
“En relació amb els fets succeïts els darrers dies com a resposta a la convocatòria de referèndum per part del Govern de Catalunya, les entitats culturals de la Cerdanya que subscriuen aquest escrit manifesten la seva posició de defensa dels drets i llibertats fonamentals de tots els ciutadans: llibertat d’expressió, de premsa, de reunió i de pensament.

Com a amants de la cultura i com a entitats culturals de tota mena, rebutgem que qualsevol persona pugui ser perseguida, detinguda jutjada per defensar de manera pacífica les seves idees i rebutgem igualment qualsevol actuació repressiva que impliqui limitar la llibertat d’expressió, de premsa o de reunió al nostre país.

Les llibertats i drets fonamentals estan reconeguts per l’ONU i per tota la legislació internacional, inclosa l’espanyola, i han de ser respectats en qualsevol circumstància. L’Estat està obligat a garantir que qualsevol idea pugui ser defensada de forma pacífica i democràtica i no té dret a reprimir ningú per aquest motiu”.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s