Meranges inaugura les obres de restauració de l’església de Sant Serni

meranges01

Interior de l’església de Sant Serni de Meranges, amb les millores finalitzades. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla

Aquest divendres, Meranges celebra la inauguració de les obres de restauració de l’església de Sant Serni, amb una inversió de 130.000 euros que va atorgar la Fundació La Caixa dins del programa Romànic Obert del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’acte comptarà amb la presència de l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, tècnics del departament de Cultura i Jaume Massana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, entre altres.

meranges03

L’alcalde de Meranges, Esteve Avellanet, aquesta setmana. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

D’estil romànic, l’església de Sant Serni de Meranges està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. En els últims anys s’hi havia fet millores i obres de restauració, principalment en el seu exterior i cobertes. Ara, des de fa més d’un any, les obres de restauració s’han centrat principalment en el seu interior. S’han repicat i rejuntat parets, s’ha col·locat un terra de fusta amb ventilació per eliminar les humitats, s’ha treballat tot el sostre i s’ha instal·lat una il·luminació totalment nova.

meranges04

Pintures recuperades a la volta de l’altar de l’església de Sant Serni. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Recuperació de les pintures
Aprofitant aquestes obres s’ha volgut intervenir en les pintures existents a la nau, de les quals se’n tenia constància però mai no havien estat tractades. Són barroques, dels anys 1700. L’alcalde de Meranges, Esteve Avellanet, ha manifestat que “s’han pogut recuperar, consolidar i documentar les pintures de l’església, en un actuació que s’ha realitzat ara, al marge del programa Romànic Obert”. És per aquesta raó que aquesta actuació, que ha tingut un cost d’uns 10.000 euros, ha anat a càrrec de la Diputació de Girona, el Bisbat d’Urgell i l’Ajuntament de Meranges.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s