La Cerdanya vota en el referèndum de l’1 d’octubre

referendum12

Minuts abans de l’inici de les votacions, amb la gent amuntegada a l’entrada de l’escola Alfons I de Puigcerdà. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Els veïns de la Cerdanya participen de forma pacífica i entusiasta en el referèndum d’aquest 1 d’octubre. Les dificultats tècniques -problemes amb les aplicacions informàtiques- ha alentit aquest procés i n’ha retardat l’inici en altres. Fins i tot, alguns veïns han triat altres municipis per votar ja que, cal recordar, el Govern ha anunciat el cens universal per votar en aquest referèndum, la qual cosa permet que els ciutadans puguin triar seu electoral en cas de problemes. Tot plegat, però, no ha fet minvar la participació ni l’ànim i s’ha anat normalitzant les votacions al llarg del matí.

referendum16

Els Mossos d’Esquadra han estat rebuts amb aplaudiments, minuts abans de les vuit del matí. Han aixecat acta i han marxat, sense poder entrar a l’escola. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Cal recordar que la majoria de les seus electorals a la Cerdanya, com Puigcerdà, Alp o Prullans, per citar només uns exemples, han fet activitats durant les últimes 48 hores per mantenir ocupades les escoles i les seus electorals per evitar que fossin precintades pels Mossos d’Esquadra. En altres llocs, s’hi han fet múltiples activitats.

refernedum03

L’alcalde de Puigcerà, Albert Piñeira, atén als mitjans de comunicació, tot criticant l’acció autoritària de l’Estat en altres seus electorals de Catalunya. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Molts dels veïns que han participat en el referèndum a Puigcerdà es mostraven il·lusionats i emocionats pel moment viscut. Molts expressaven la seva satisfacció pel fet de poder votar i lamentaven els fets que s’han produït a Sant Julià de Ramis, a Sabadell o a Barcelona, entre altres poblacions catalanes. “Aquesta repressió que ha posat en marxa l’Estat és més d’una època passada. Aquesta violència, aquesta persecució és inacceptable”, ha manifestat una veïna a la sortida del col·legi electoral. L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, s’ha expressat en un sentit similar, tot lamentant l’acció autoritària de l’Estat.

refrendum09

Una veïna de Puigcerdà vota en el referèndum de l’1 d’octubre. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

A la capital de la Cerdanya, a l’escola Alfons I, seu única del referèndum, ja hi havia prop de 500 persones a dos quarts de set de la tarda. Una cinquantena s’hi han quedat a dormir tota la nit.

(Informació redactada a les 13.00 hores)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s