El sí a la independència guanya a la Cerdanya amb més del 95% del vots

referendum11

Un votant, ahir, a la seu del col·legi Alfons I de Puigcerdà. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

El sí a la independència escombra a la Cerdanya. La pregunta “Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?” ha obtingut un vot afirmatiu de més del 95% segons les dades facilitades pels municipis un cop fets els escrutinis dels vots emesos. Les dades que s’han fet públiques revelen que han votat gairebé unes 8.000 persones. D’aquest total, els vots negatius, nuls i blancs han estat un total de 568. Els vots positius han sumat 7.367 sufragis i s’han recollit 383 vots negatius. Aquest tant per cent dels vots afirmatius és força superior, en més de 5 punts, dels resultats obtinguts a Catalunya.

Segons les dades del Govern, es van comptabilitzar un total de 2.262.424 dels quals 2.020.144 van ser vots favorables a la independència, la qual cosa representa el 90% dels vots emesos.

referendum13

Molts veïns esperaven l’obertura del col·legi electoral, a les nou del matí. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

El referèndum es va celebrar a la Cerdanya sense incidents, més enllà de les dificultats tècniques que van alentir la votació. La jornada electoral es va anar normalitzant al llarg del matí i molts cerdans van quedar-se davant les portes de les seus electorals un cop havien votat. Cal recordar que la majoria de les seus electorals a la Cerdanya, com Puigcerdà, Alp o Prullans, per citar només uns exemples, van fer activitats durant el cap de setmana per mantenir ocupades les escoles i les seus electorals per evitar que fossin precintades.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s