Els cerdans es mobilitzen i tallaran diferents carreteres aquest 3 d’octubre

assemblea01

Els assistents a l’assemblea, aquest dilluns, votant a mà alçada una de les iniciatives proposades. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Els cerdans no es quedaran a casa. Aquest dimarts, des de primera hora del mati, els veïns de la Cerdanya es mobilitzaran i tallaran les principals carreteres i accessos a la comarca. Una assemblea popular convocada a través de les xarxes socials ha aplegat uns 400 veïns de la comarca a la plaça Cabrinetty de Puigcerdà, on s’ha decidit les accions que calia adoptar per sumar-se així a l’aturada del país que han convocat sindicats i les principals entitats sobiranistes de Catalunya. Les mobilitzacions aprovades en assemblea suposarà el bloqueig dels accessos a la comarca; es tallarà, pacíficament, el Túnel del Cadí, la duana a Puigcerdà, la Collada de Toses i l’accés de la N-260, al seu pas per Bellver de Cerdanya.

assemblea02

Imatge de l’assemblea a la plaça Cabrinetty, aquesta tarda de dilluns. Foto: DCerdanya/Jordi Pardinilla.

Aquests accions s’emmarquen en l’aturada del país que s’ha promogut a Catalunya per protestar per la violència emprada per les forces policials de l’Estat espanyol -Guàrdia Civil i Policia Nacional- per evitar la votació del referèndum d’aquest diumenge.

A aquesta proposta cal afegir la convocatòria de manifestació dels estudiants, pares i professors de l’institut Alfons I de Puigcerdà, que serà a les 12 del migdia. Val a dir que ajuntaments de la comarca romandran tancats i empreses i comerços ja han anunciat que s’afegiran a l’aturada general. Per aquest dimarts, a més, a les 7 de la tarda, a Puigcerdà, hi ha prevista una altra concentració.

Dilluns de protesta
Aquest migdia de dilluns, s’han organitzat diferents concentracions de cerdans davant els ajuntaments de la Cerdanya, per denunciar la violència policial d’aquest passat diumenge. També hi han hagut institucions i empreses que han fet les aturades de 10 minuts en una convocatòria que ha volgut mostrar la solidaritat cap a les persones ferides per les agressions policials de l’Estat. En el cas de l’Ajuntament de Puigcerdà, s’ha retirat la bandera espanyola del balcó de la façana principal de la casa consistorial.

concentracio puigcerda

Concentració de rebuig a la violència emprada per les forces de l’Estat, durant el referèndum de l’1-O. L’acte s’ha celebrat aquest migdia, d’aquest dilluns. Foto: O.V.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s