Centenars de cerdans demanen la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium

Centenars de cerdans han sortit al carrer aquesta tarda/nit per reclamar la llibertat dels presidents de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, empresonats des d’ahir a la nit a la presó Soto del Real per ordre de la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela. La magistrada ha considerat que Cuixart i Sánchez han estat responsables de les concentracions que es van produir a Barcelona els dies 20 i 21 de setembre i ha decretat presó sense fiança per un suposat delicte de sedició.

manifestacio01

Capçalera de la manifestació, aquest dimarts, a Puigcerdà. Foto: Emili Giménez.

La manifestació cerdana ha col·lapsat el centre de Puigcerdà en una concentració que ha aplegat centenars de persones, probablement en un dels actes més multitudinaris mai vistos a la capital de la Cerdanya.

Els participants portaven espelmes i reclamen la llibertat pels empresonats. Els manifestants s’han concentrar a la plaça de Santa Maria i s’han encaminat carrer Major amunt, han tombat per la Rambla de Josep Maria Martí i han enfilat la plaça dels Herois, passeig 10 d’abril avall. La manifestació ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament on s’ha fet lectura d’un manifest.

manifestacio03

Concentració davant l’Ajuntament de Puigcerdà, aquest dimarts. Foto: Emili Giménez.

Acte al matí i espelmes de Llívia a Barcelona

La jornada d’aquest dimarts ha començat amb un acte de rebuig a l’encarcerament de Cuixart i Sánchez, amb una concentració a la plaça de l’Ajuntament que ha deixat l’espai ple de gom a gom on s’ha llegit el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), en el qual s’exigeix la llibertat dels responsables de les entitats ANC i Òmnium. D’altra banda, a iniciativa de l’Ajuntament de Llívia, unes 40.000 espelmes que van servir per dissenyar l’estelada més gran del món a Llívia han estat transportades aquest dimarts a Barcelona i s’han utilitzat en la concentració amb espelmes que s’ha fet a Passeig de Gràcia amb Diagonal.

manifestacio02

El nucli històric de Puigcerdà ha quedat col·lapsat amb la manifestació d’aquest dimarts. Foto: Emili Giménez.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s