Enveig i Fontanals acolliran les properes diades de Cerdanya

Les localitats d’Enveig i Fontanals de Cerdanya acolliran les diades de Cerdanya dels anys 2018 i 2019, respectivament, segons es va acordar en la celebració d’aquesta última Diada, aquest passat diumenge, a la localitat de Porté. Uns 25 alcaldes es van aplegar a la jornada que va servir per debatre diferents qüestions i problemàtiques comarcals, com es fa habitualment en el marc d’aquesta trobada comarcal.

diadaporte2

Fotografia de família de les autoritats cerdanes i organitzadors de la Diada de Cerdanya. Foto: Mairie Porté Puymorens.

L’acte de la Diada de Cerdanya va començar amb l’assemblea general dels alcaldes de la Cerdanya. Hi hagué un petit mercat de productors, gegants, animació musical a càrrec d’Eric el Català i, un dinar on es van reunir unes setanta persones.

diadaporte

Gegants, mercat de productors i animació musical a càrrec d’Èric el Català, van ser altres activitats de la jornada d’aquest diumenge a Porté. Foto: Mairie Porté Puymorens.

L’Hospital de Cerdanya, més informació
Segons ha explicat l’alcalde de Porté, Jean Ribot, amfitrió de la Diada de Cerdanya d’enguany, una de les qüestions que es va debatre, i que va obtenir el consens de les autoritats en el sentit que calia resoldre-ho, és la manca d’informació que tenen els veïns de l’alta Cerdanya dels serveis i de les especialitats que ofereix l’Hospital de Cerdanya. “Hi ha molts cerdans de l’alta Cerdanya que no saben ben bé quines possibilitats de tractament ofereix el centre”, ha manifestat Ribot. També es va parlar de la millora “necessària” dels accessos a l’Hospital, des del camí d’Ur, a la zona del Torniquet de Puigcerdà.

El president de l’Institut d’Estudis Ceretans (IEC), Tomàs Torrent, ha explicat que els alcaldes van aprovar retornar la jornada de la Diada en el mes de setembre i es va fixar, en aquest sentit, que la celebració es faci sempre el tercer diumenge de setembre. Torrent va explicar als alcaldes l’actual situació de l’IEC, entitat impulsora i organitzadora de la Diada de Cerdanya, que actualment es troba en hores baixes per la manca de membres actius. Aquests dies l’entitat ha fet una crida que reclama més suport dels cerdans. Hi ha convocada una assemblea pel dia 24 de novembre. “La voluntat de continuar fent la Diada de Cerdanya és una realitat. Cal veure, però, si l’IEC pot mantenir aquesta activitat en la seva agenda, com a organitzadors de la trobada. Dependrà

de la incorporació de noves persones compromeses amb el projecte de l’entitat”, ha manifestat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s